Een boekhouding in de cloud: wat is het voordeel?

Een boekhouding in de cloud: wat is het voordeel?

EEN BOEKHOUDING IN DE CLOUD: WAT IS HET VOORDEEL?

Cloud boekhouding heeft heel wat voordelen tegenover de klassieke papieren boekhouding. Uitgangspunt is dat de digitale boekhouding een gedeeld dossier is tussen klant en accountant. Het dossier is eigendom van de klant, maar wordt voor de verwerking gedeeld tussen accountant en klant.
Enerzijds heb je als klant altijd en overal inzage, anderzijds kan je accountant altijd interveniëren waar nodig. Het principe van altijd en overal inzage mag je letterlijk nemen: je boekhouding is raadpleegbaar op alle devices, van smartwatch tot tablet.
Door in te loggen op het portaal heb je toegang tot het volledige boekhouddossier: grafieken en cijfers (winst-verlies, kosten-opbrengsten, liquiditeitspositie), rapportering door je accountant (balans, resultatenrekening). Aangezien alle documenten digitaal beschikbaar zijn, kan je ook meteen alle details van je dossier raadplegen, en de gerelateerde documenten oproepen. info@audenaert-accountancy.be.